default_mobilelogoVETOOMUS KARJALAN PALAUTTAMISEKSI

Kansalaisvetoomus

Me allekirjoittaneet vetoamme kaikkiin suomalaisiin sekä erityisesti tasavallan presidenttiin, eduskuntaan ja hallitukseen, jotta Suomi tekisi aloitteen pakkoluovuttamiemme maamme osien palauttamiseksi historialliseen ja oikeudenmukaiseen yhteyteensä. Tässä tarkoituksessa tulee vedota Venäjän federaatioon sekä Yhdistyneiden Kansakuntien ja ETYK:n puitteissa toimiviin kansojen yhteisön elimiin.

Itsenäisen Suomen itäraja

Itäraja perustuu Tarton rauhansopimukseen 1920. Tämän rajan Stalin rikkoi hyökkäämällä Suomeen Hitlerin kanssa tekemänsä sopimuksen turvin. Todettuaan hyökkäyksen Kansainliitto erotti Neuvostoliiton jäsenyydestään. Venäjälläkin on jo myönnetty edellä mainittu oikeudenvastainen sopimus tosiasiaksi ja todettu hyökkäys Suomea vastaan sen seuraukseksi.

Neuvostoliitto

Vuonna 1940 Neuvostoliitto pakotti Suomen luovuttamaan Karjalan kannaksen, Laatokan Karjalan, Suomenlahden ulkosaaret sekä Kuusamon ja Sallan itäosat. Välirauhan yhteydessä syyskuussa 1944 Suomi joutui luovuttamaan Neuvostoliitolle lisäksi myös Petsamon.

Välirauhan ehdot vahvisti sitten Pariisin rauhankongressi 1947. Näitä alueita suomalaiset ja Suomen saamelaiset ovat asuttaneet alkuperäiskansoina tuhansia vuosia.

Venäjä pyrkii demokraattiseksi oikeusvaltioksi

Venäjä pyrkii kehittymään demokraattiseksi oikeusvaltioksi, jonka asukkaat saavat vähitellen totuudenmukaista tietoa historiasta. Tänä muutosten aikana meidän velvollisuutemme on viivyttelemättä vedota maaltamme vietyjen alueiden palauttamiseksi. Se on velvollisuus omaa historiaamme ja niitä suomalaisia kohtaan, joiden työn, taistelun ja uhrien ansiosta Suomi on vapaa maa.

Kansainvälisen oikeuden toteutuminen tekee mahdolliseksi maiden todellisen tasavertaisuuden ja sen pohjalle rakentuvan keskinaisen luottamuksen sekä siihen nojaavan tuottoisan taloudellisen ja sivistyksellisen vuorovaikutuksen.

KANSALAISVALTUUSKUNTA
Neuvostoliitolle pakkoluovutettujen
alueiden palauttamisen puolesta